Alle har så mye 2017 – turné og festival

jl_so_banner

«Alle har så mye» er invitert til Jernrosa politiske litteraturfestival.

Vi har laget en 30-minutters lydproduksjon av de tre monologene i forestillingen. Monologene blir lest av Elisabeth Vatn, Khalid Mohammed, og Kristine Rui Slettebakken. Manus og produksjon: Kari Saanum. Lyd: Lars Myrvoll.

Lydproduksjonen åpner festivalen fredag 28. april 2017.

Under festivalen skal jeg også intervjue forfatter Birgit Alm om romanen «Endelig skal vi le» – en sterk, vond, og morsom bok om en fattig alenemor.

 

IMG_6023

Se innslaget på Vestlandsrevyen fra forestillingen i Bergen 16.3.

Hør innslaget om forestillingen på NRK P2.

Forestillingen er invitert av Fylkesmannen i Hordaland, og vises i Bergen 16.3.2017. Forestillingen er også invitert av Askøy kommune og spilles på Grendahussalen på Ravnanger Ungdomsskule 17.3.17.

Kari Saanum holder foredraget «Hvem skal lese dette?» i etterkant av forestillingen.

Henvendelser om forestillingen og foredrag av forfatter/produsent Kari Saanum, kontakt karisaanum(æ)gmail.com.

92.000 barn og unge under 18 år vokser opp i fattige familier i Norge. Tallet øker.

Hva er fattigdom i et land der velstanden for folk flest bare har økt?

Hva vil det egentlig si å vokse opp i en fattig familie i dagens Norge, helt konkret?

Og hva gjør det med et barn å vokse opp i en fattig familie? Hvordan påvirker det hverdag, aktiviteter, skolegang og utdanning? Hva har det å si for vennskap, selvbilde, fysisk og psykisk helse? Hva gjør det med følelser, tanker og drømmer for fremtiden?

2014 fikk jeg midler fra Fritt Ord for å skrive om barnefattigdom i Norge. To år senere er forestillingen «Alle har så mye» ferdig.

Forestillingen er i formen en «lecture performance» om barnefattigdom i Norge, basert på dybdeintervjuer med tre ungdommer som har vokst opp i fattige familier. De tre ungdommene har etnisk norsk, somalisk og afghansk bakgrunn. Alle er anonymisert. Forestillingen forteller deres historie fra der de var i 2014 og frem til i dag.

I tillegg inneholder forestillingen materiale fra et intervju med en ansatt i NAV, og en spørreundersøkelse med elever fra en videregående skole i Oslo, om hva det er å være fattig – og rik.

Skrevet og produsert av Kari Saanum

Regi: Øystein Ulsberg Brager

Skuespillere: Khalid Mahamoud, Eline Sørbøe Opsahl

Premiere: 28. september 2016 kl 19.30 på Cafeteateret i Oslo.

Forestillinger:

28.-29.9. Caféteateret kl 19.30.

10. – 13. oktober. Dagforestillinger Sagene Samfunnshus

Forestillingen er støttet av Fritt Ord, Kavlifondet, Fond for utøvende kunstnere , Bydel Sagene, Norsk Skuespillersenter, og Senter for kunstproduksjon – Seanse.

Stor takk til samfunnsforsker Karin Gustavsen, skuespiller Evelyn R. Osazuwa, og alle som har delt historier, refleksjoner, kontakter og kunnskap.

Reklame